La Anguila de Paula Bonet

25/03/2024
  • La Anguila - Paula Bonet

  • Títol: La Anguila

    Autora: Paula Bonet

    Editorial: Anagrama

    La anguila parla de tot i alhora no parla de res. Parla de pintura, de retrobaments, d'amistat. Però també parla d'abusos, de violacions, d'injustícies. Parla de la vida de la Paula, però també parla de cadascuna de nosaltres. Crec que és això el que el fa únic. Que siguis qui siguis i sigui com sigui la teva vida et pot interpel·lar. Marcar. Remoure. Incomodar.

    Fa honor al seu nom, se't queda a dins i et remou com si centenars d'anguiles s'haguessin colat dins teu i estiguessin nedant per tot el teu cos.

    Aquesta història aconsegueix una cosa que pocs llibres aconsegueixen. Convertir el dolor en art. Crec que és una cosa molt necessària. Que no és tan fàcil i que Bonet assoleix a la perfecció.

    En definitiva, és una obra que crec que totes hauríem de llegir perquè s'atreveix a posar sobre la taula un tema del qual mai es parla: el masclisme en les relacions amb avortaments i maltracte. 

    Ressenya de @pandemiadellibres


    “Es difícil darse cuenta de que una está empezando una historia con un maltratador, el maltratador es un experto en crear espacios que la víctima cree que son seguros.”

    “Sentía un miedo al que no sabía ponerle palabras”

    “Me habría encantado poder pensar en Isabel Quintanilla, pero en la Facultad de Bellas Artes solo se hablaba de Antonio López y Lucio Muñoz, así que no pude evocar el vaso de la pintora que dedicó sesenta años de su vida a registrar lo invisible”

    “La mayor parte de mi vida la he pasado rodeada de mujeres”

    “Grita porque no está cómoda en el papel de virgen que le han asignado, pero ni ella ni él son capaces de oír los gritos, no saben que los gritos existen.”

cercar...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades