A contrapel de la Bel Olid

22/01/2024
  • A contrapel - Bel Olid

  • Títol: A contrapel
    Autora: Bel Olid
    Editorial: Ediciones Destino

    A contrapel és una obra potent. És un assaig que amb menys de 80 pàgines et trenca el cap.

    Personalment, soc molt fan dels llibres que diuen les coses tal com ragen. Rases i curtes. I això és el que fa Olid en aquesta obra. Crec que per això m'ha agradat tant.

    En aquest assaig ens trobem les respostes que moltes hauríem necessitat quan vam prendre la decisió de no depilar-nos. És una eina molt necessària i que pot servir a moltes persones per qüestionar-se la seva depilació i la dels altres. Perquè és una qüestió social. Perquè una cosa afecta una altra. Potser la teva mirada fa que algú altre es vegi obligat/da a depilar-se. I això és el que destripa l'autora en aquest relat. Reflexiona sobre per què ens depilem, sobre les conseqüències que té a ulls de la societat no fer-ho i sobretot una cosa que m'ha semblat crucial: qui es pot permetre depilar-se i qui no. Parla dels privilegis i ho fa tot esmentant el transfeminisme i la internacionalitat, cosa que per mi és crucial a la vida i m'agrada trobar-m'ho als llibres.

    En conclusió, és un llibre que recomano a totis per entendre que la depilació no és una decisió lliure sinó que moltes vegades la portem a terme per no tenir l'escarment que comporta no fer-ho.

    Ressenya de la @pandemiadellibres


cercar...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades